Gaf-Deac Ioan

Setup Menus in Admin Panel

Înapoi la PROIECTELE MELE

Sesizare cu privire la calitatea seriviciilor de salubrizare prestate de societatea REBU S.A.

Mai ales în această perioadă de vară, din nefericire, de fiecare dată când societatea REBU S.A. colectează gunoiul de la ghenele blocurilor și nu numai, cel puțin în ziua respectivă mirosurile pestilențiale transformă cartierele din Sectorul 4 în locuri greu de suportat.

Geamul deschis, cel puțin pentru locuitorii primelor etaje, NU mai poate fi o opțiune.

Mai gravă este, însă, posibilitatea de a ne INFECTA datorită scurgerilor rezultate din procesul de colectare a deșeurilor.

Faptul că UNEORI, repet UNEORI, apare o mașinuță “pitică” REBU, care dă cu apă pe carosabil, NU SCHIMBĂ CU NIMIC existența a MILIARDE DE BACTERII, GERMENI ȘI VIRUSURI care ne POT ÎMBOLNĂVI, în special pe copii și persoanele în vârstă, care au o imunitate mai scăzută.

Solicit PRIMĂRIEI SECTOR 4 să realizeze o ANALIZĂ SERIOASĂ, PE TEREN și să înceapă DE URGENȚĂ împreună cu S.C. REBU S.A. crearea și aplicarea unui plan de acțiune care SĂ CORECTEZE SITUAȚIA.

PESTILENȚIÁL adj. v. contagios, dezagreabil, dezgustător, displăcut, dizgrațios, grețos, greu, infect, infecțios, împuțit, molipsitor, neplăcut, nesuferit, puturos, rău, rău-mirositor, respingător, scârbos, urât, viciat.

Aspecte legislative privitoare la acest fenomen:

Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 127 din 21 februarie 2014

Art. 37
(2) Containerele vor fi concepute in asa fel incat accesul  la ele sa fie rapid si usor, iar sistemul lor de acoperire sa fie usor de manevrat si sa asigure etanseitatea. Recipientele vor fi mentinute in buna stare si vor fi inlocuite imediat, la primele semne de pierdere a etanseitatii. Ele vor fi amplasate in spatii special amenajate, mentinute in conditii salubre.

Art. 44
Vehiculele pentru transportul deseurilor solide trebuie sa fie acoperite si prevazute cu dispozitive de golire automata a recipientelor de precolectare secundara si sa nu permita raspandirea continutului in cursul transportului. Ele vor fi intretinute igienic si dezinfectate periodic; in acest scop, compartimentul destinat deseurilor va fi executat din materiale rezistente la solicitari mecanice si agresiuni chimice.

Înapoi la PROIECTELE MELE

Gâf-Deac I. Ioan  © 2016 - Toate drepturile sunt rezervate.